Jesteś tutaj: Start Barwy Regionu

PRZYSMAKI DOLINY KARPIA

Karp Zatorski wigilijny w śmietanie

Ocena użytkowników:  / 1

Dotychczas znasz tylko jeden smak karpia wigilijnego...? Może warto poszukać również nowych inspiracji w kuchni świątecznej...? Aby ułatwić to zadanie dziś przedstawimy sposób przyrządzenia "Karpia Zatorskiego wigilijnego w śmietanie" - potrawy rekomendowanej przez Towarzystwo Miłośników Ziemi Zatorskiej.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Racuchy z Karpia Zatorskiego

Ocena użytkowników:  / 1

Czy również i Twoim zdaniem Karp Zatorski najbardziej smakuje w okresie świątecznym...? Jeśli tak, to z pewnością myślisz już o przyrządzeniu tej pysznej ryby na kilka sposobów. Kto wie, może w tym roku jednym z nich będą właśnie "Racuchy z Karpia Zatorskiego", które poleca nam Koło Gospodyń Wiejskich w Łowiczkach...? Zapewne warto spróbować.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski faszerowany pieczarkami

Ocena użytkowników:  / 1

Kontynuując wędrówkę w poszukiwaniu smaków z Doliny Karpia, dziś zatrzymujemy się w Palczowicach. Tutejsze Koło Gospodyń Wiejskiej poleca nam Karpia Zatorskiego faszerowanego pieczarkami. Smakosze ryby jak i grzybów powinni więc czuć się w szczególny sposób usatysfakcjonowani. Tradycyjnie już, podajemy przepis na przyrządzenie prezentowanego smakołyku.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski w białym winie

Ocena użytkowników:  / 3

Czas, w którym osobom poszukującym nowych smaków przyjdzie zdecydować co w tym roku ma pojawić się na świątecznym stole, zbliża się wielkimi krokami. Z całą pewnością nie powinno na nim zabraknąć Zatorskiego Karpia. Ale jak przyrządzonego...? By pomóc dokonać wyboru, powracamy do naszej "wędrówki" po smakach potraw z karpia - także tych bardziej odważnych i wyszukanych. Jednym z przysmaków, które poleca Koło Gospodyń Wiejskich w Smolicach, jest "Karp Zatorski w białym winie".

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski w sosie po grecku

Ocena użytkowników:  / 4

Wędrując w poszukiwaniu kolejnych smaków potraw przyrządzonych z Karpia Zatorskiego, pora zgłębić tajniki przysmaku polecanego przez Koło Gospodyń Wiejskich w Palczowicach. Potrawa, którą polecają nam członkinie tego Koła nosi nazwę: Karp Zatorski w sosie po grecku.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski w sosie pomidorowym

Ocena użytkowników:  / 2

Czas na kolejną wędrówkę w poszukiwaniu smaków Zatorskiego Karpia. Dziś przedstawimy sposób przyrządzenia Karpia Zatorskiego w sosie pomidorowym - potrawę polecaną nam przez Koło Gospodyń Wiejskich w Podolszu.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski w płatkach kukurydzianych

Ocena użytkowników:  / 1

Pozostając przy przysmakach z Karpia Zatorskiego, dziś proponujemy kolejną potrawę przyrządzoną z tej pysznej ryby. Przedstawimy sposób prawidłowego przyrządzenia Karpia Zatorskiego w płatkach kukurydzianych. Przysmak ten poleca Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich w Rudzach.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski wędzony

Ocena użytkowników:  / 6

Prezentacja tej potrawy jest jednym z dwóch najważniejszych etapów „wędrówki” w poszukiwaniu przysmaków z karpia. Karp Zatorski wędzony doczekał się już certyfikatu – znajduje się na Liście Produktów Tradycyjnych. Co sprawia, że tak przyrządzony karp cieszy się dużym zainteresowaniem wśród smakoszy tej ryby…? Prezentacja sposobu przyrządzenia potrawy, którą poleca Stowarzyszenie Sece Doliny, powinna pomóc w odpowiedzi na to pytanie.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp po rudzku

Ocena użytkowników:  / 4

Kontynuując naszą „wędrówkę” w poszukiwaniu przysmaków z karpia, dziś prezentujemy sposób przyrządzenia Karpia po rudzku. Jak zapewne wielu domyśla się, potrawę tę poleca Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich w Rudzach.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Karp Zatorski w cieście

Ocena użytkowników:  / 8

Trudno nawet wyobrazić sobie, by zapraszając do Doliny Karpia nie zaproponować potrawy powstałej na bazie lokalnego produktu. Rozpoczynamy tym samym „wędrówkę” w poszukiwaniu przysmaków z karpia. Dziś przedstawimy sposób prawidłowego przyrządzenia Karpia Zatorskiego w cieście. Potrawę tę poleca Koło Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich w Rudzach.

Czytaj więcej...

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark